Sander van der Bij

Land2_SvdBTitel

Land #6 (2015)

Afmetingen

60 x 80 cm, diasec

Kunstenaar

Sander van der Bij (1991)

Techniek

Epson Print op Epson Photo luster papier.

Oplage 1 van 5.

Prijs

450 euro

◄ Terug

Sander noemt zich landschapsfotograaf. Dus zouden we zijn werk ook mogen beoordelen binnen het gebied van de landschapsfotografie.

Naast portretfotografie is landschapsfotografie één van de populairste vormen van fotografie. Een mooi landschap aan de muur scoort altijd goed. Als je er eenmaal oog voor hebt barst het van de mooie plekjes op de wereld om vast te leggen. Eén van de belangrijkste factoren bij een landschapsfoto is het licht, een groot onderdeel van het landschap. Deze kan de foto maken, maar zeker ook breken. Je kunt nog zo’n goede plek hebben gevonden, als het juiste licht ontbreekt heb je niet de top foto waar je naar op zoek bent. Een goede eigenschap van een landschapsfotograaf is dan ook het hebben van geduld. Het geduld om te wachten tot de omstandigheden precies goed zijn, maar ook het geduld om meerdere keren naar dezelfde locatie terug te keren. En dat kan ook betekenen meerdere keren om vier uur opstaan om naar een foto locatie te gaan.

Maar je kunt het je natuurlijk ook “gemakkelijk” maken door je eigen landschap vorm te geven en daarbij de juiste lichtomstandigheden te kiezen door eenvoudig weg  een lamp te gebruiken. En dat gewoon lekker thuis  in je eigen werk kamer. Dat is namelijk wat Sander bij deze foto doet:  je neemt een stuk aluminiumfolie en manipuleert dat zodanig met daarop een juiste belichting en er ontstaat  een vorm die de verbeelding aan het werk zet en mogelijk een idee oproept van een komeet of krater of zo.