Robin Speijer

Titel

Algernon (2020)

Afmetingen

14 x 7 cm (gelijk aan de mobiele telefoon)

Kunstenaar

Robin Speijer (1997)

Techniek

Olieverf op paneel, ingelijst met zwart houten baklijst, voorzien van magneten zodat het werkje afneembaar is

Prijs

N.t.k.

Dit is het resultaat van een zogenaamde artist’s call van Museum Belvédère in Heerenveen., een project in het najaar van 2020. De in totaal 109 inzendingen van uiteenlopende kunstenaarw werden van 19 november tot en met 13 december 2020 in het museum geexposeerd en gelijktijdig verkocht.

Dit was tijdens de lockdown en het persoonlijk contacten beperkt moesten blijven. Het project verwees naar ons dagelijks gebruik van de mobiele telefoon, het eigentijdse communicatiemiddel dat ons met anderen en de wereld verbindt, maar ook naar het euwenoude gebruik van bidprentjes, talismannen, voorouderbeeldjes of in contact te brengen met gene zijde of het hogere. In de afgelopen periode van afstand-tot-elkaar kwamen al deze aspecten in veranderd perspectief.

Robin kent een ongekend flitsende start vanaf de eindexpositie dit jaar bij de HKU in Utrecht. Reeds bij de aanvang van de preview was haar stand geheel uitverkocht, waarbij Museum Voorlinden direct twee prachtige grote werken van haar aankocht.
Ze werd toen ook uitgeroepen als de 25e winnaar van Het Dooyewaard Stipendium, waardoor zij vanaf oktober 2019 kon gaan werken in het atelier van de stichting in Blaricum.
Bij de show Best of Graduates bij galerie Ron Mandos werden vervolgens nog weer minstens 5 schilderijen verkocht, zodat nu zo’n beetje alles is verkocht wat zij tot heden heeft gemaakt tijdens de academietijd en dan is het nog maar begin augustus 2019!
In de sport geldt “wat goed is komt snel”, maar dat zal in de kunst zeker niet anders zijn. We zijn razend nieuwsgierig wat dit allemaal nog gaat brengen.