Rafael Neff

rafael neff

Titel

Staatsoper Prag, uit de serie Opernhäuser (2007/2010)

Afmetingen

266 x 186 cm (inclusief houten lijst)

Kunstenaar

Rafael Neff  (Duitsland, 1969)

Techniek

Color Lamba Print op Fujicolor Crystal Archive fotopapier, geplakt op alu-dibond met acrylglasplaat, incl. aparte masief houten lijst

Prijs

€ 6.500,- (alleen verkoop, mogelijk betaling in 36 termijnen)

◄ Terug

Praag heeft een rijke opera historie. Hier werd bijvoorbeeld de opera “Don Giovanni” van W.A. Mozart voor het eerst opgevoerd.

De Staatsopera Praag speelt thans in het gebouw dat op 5 januari 1888 met de Wagneropera “Die Meistersinger von Nūrnberg” werd geopend als “Duits Toneel”. De Praagse Duitsers speelden tijdens het 19de eeuw in het Statentheater afwisselend met een Tsjechisch toneelgezelschap. De wens na een eigen schouwburg leidde in het jaar 1883 tot onderhandelingen over de oprichting van een nieuw theatergebouw voor het Duitse theatergenootschap. Binnen drie jaren werd de plan goedgekeurd en aan het Weense “Atelier Fellner und Helmer” overhandigd. Er namen ook Karl von Hasenauer, de architect van het Weense Burgtheater, deel in het project en de Praagse architect Alfons Wertmüller in de oprichting. De financiële middelen liepen door privé-giften samen. De schouwburg valt op door zijn ruime toneel en door zijn versieringen in de neorococostijl die bij de mooiste in Europa horen. Het gebouw heeft nu de naam Staatsopera Praag.