Pepijn Provily

zusjes pepijn provily

Titel

 Zonder titel  (1998)

Afmetingen

115 x 135 cm, inclusief lijst 118 x 140 cm

Kunstenaar

Pepijn Provily (1968)

Techniek

foto op barietpapier, oplage 2/6

Prijs

n.t.k.

 

De foto‘s van Pepijn Provily gaan over zichzelf, over zijn eigen wereld. Het zijn authentieke beelden, die niet worden gemanipuleerd. Hij ensceneert zoals een schilder zijn stillevens opstelt, of een model neerzet: heel zorgvuldig, besloten en intiem. In formeel opzicht sluit zijn werk dan ook nauw aan bij de traditionele beeldende kunst.

Uit de geënsceneerde stillevens van Provily spreekt grote aandacht voor het samenspel van compositiekleur en licht. Met een groot gevoel voor visuele dichtkunst verwerkt Provily alle mogelijke beeldelementen in zijn geënsceneerde stillevens.

De evenwichtige settings, de ingehouden belichting en de gedempte kleuren zorgen voor een serie liefdevolle portretten. Hij fotografeert mensen van vlees en bloed waardoor de afstand tot de beschouwer klein blijft.

Pepijn Provily legt zijn eigen visie op de werkelijkheid vast door zijn modellen zó in een zorgvuldig samengesteld decor te laten poseren dat er een verborgen werkelijkheid aan de oppervlakte komt. Hij geeft zijn foto’s hun onmiskenbare Provily-identiteit mee door soberheid te betrachten, in vorm en kleur.

Uit: Kunstbus.nl