Lisa van Casand

 

Lisa-van-Casand-1033-800-600

Titel

Uit de serie “Tweede bospad links”  (2014)

Afmetingen

70 x 100 cm (beeldformaat 60 x 90 cm)

Kunstenaar

Lisa van Casand (1990)

Techniek

Geprint op Canson Infinty ‘Barytha photographique’ fine art papier.  Epson printer met originele Epson inkt. Oplage: 1/3, gesigneerd

Prijs

1.800 euro

 

Nederland mag dan druk bevolkt zijn, er zijn niettemin mensen die onze hectische moderne samenleving weten te ontvluchten. Ze wonen midden in de natuur, in bossen die soms maar een paar honderd meter verwijderd zijn van de bewoonde wereld. In haar serie “Tweede Bospad links” benadrukt Lisa van Casand de rust en de sereniteit die heersen in deze groene enclaves. Maar ze ontdekte ook dat afwijken van de norm zijn keerzijdes heeft. Sommige van de mensen die ze portretteerde verloren contact met veel vrienden en familie, omdat die hun manier van leven afkeuren.

De vrouw op de foto neemt iedere dag een bad in de “open badruimte” naast haar woonboot, zo nodig hakt zij eerst een wak in het ijs.

Ten tijde van deze foto studeerde Lisa in het tweede jaar (…) aan de Koninklijke Academie van Beeldende kunst in Den Haag. Fantastisch om dan al geselecteerd te worden voor Breda Photo 2014 met grote billboards langs de gracht.