Lara Gasparotto

 

lara-gasparotto-ecstatic-kaleidoscope-138-1415638014-size_1000Titel

“Dos Bois” (2011)

Afmetingen

foto 30 x 40 cm, ingelijst in zwart houten lijst, glas

Kunstenaar

Lara Gasparotto (België, 1989)

Techniek

Foto op Hahnemühle Photorag papier, oplage 1/6.

Prijs

Mogelijkheid tot verhuur

 

Lara Gasparotto’s werk was als eerste getoond in het View Photography Magazine, waar ze hogelijk werd getypeerd al s een “enorm groot talent” en nam ze deel aan de tentoonstelling  “ Sweet Sixteen” in Marchin in 2009 en bij “Borders/no Borders”.

Haar werk werd geselecteerd voor “ the Depth of Field”  tentoonstelling in het Guangzhou Museum of Art in 2011 en bij de 3 Shadows Photography Art Center in 2011.

Zij werd getoond bij  Photo Breda 2012 en  ook bij de opening van  het  REBEL HOUSE , het nieuwe initiatief in Roermond van het  Bonnefantenmuseum in 2013, gericht op jonge kunstenaars. Deze foto “Dos Bois”, of “uit het bos”, gebruikte Lara als “toegang” bij haar expositie in het Rebel House. Misschien zoals Alice het Wonderland betreedt, een avontuurlijke overgang van het bekende naar het spannende onbekende.

Haar werk is ruw en spontaan, nu eens provocerend, dan weer intiem. Zwart-wit beelden naast explosies van kleur. In haar fotografie onthult wie ze is, veelzijdig, gelaagd en vol contrasten. Uit het boek Rivages, 2014, waarin deze foto ook is opgenomen, vang je een blik op van haar leven, divers, maar ze beklijven. Ogenblikken van gestolen geluk en intimiteit, gefotografeerd zonder pretentie. In flarden komt haar leven je tegemoet. Zij is steeds op reis naar onbekende streken, steeds nieuwsgierig, actief en ondernemend.