Jimi Kleinbruinink

jimmy kleinbruinink

Titel

One sided  (2013)

Afmetingen

118 x 30 x 23 cm, geplaatst op een oude diaprojectorstandaard als sokkel, waarop het werk ook tot stand is gekomen.

Kunstenaar

Jimi Kleinbruinink (1987)

Techniek

assemblage van hout, styrofoam, polyurethaan, bamboe, plastic, acryl spuitverf, karton, polyester

Prijs

n.t.k.

 

Ik maak objecten en sculpturen. Mijn werkproces is doorvlochten met momenten waarin ik beeldmateriaal, ideeën, gebruikte voorwerpen, bruikbaar afval en bouwmateriaal verzamel. Soms is het een jacht en zoek ik iets specifieks en soms is het een ontdekkingstocht naar nieuwe mogelijkheden in vorm en betekenis. Ik maak een skelet van hout of gebruik een paal als canvas, waar ik verschillende volumes, materialen en betekenissen aan op kan hangen. Ik gebruik klassieke materialen zoals gips en hout maar ook moderne zoals p.u schuim wat ik als verbindingsmiddel gebruik, daarnaast integreer ik de gevonden materialen.

Visueel maak ik een beeld dat aantrekkelijk is, maar niet per se esthetisch in de klassieke zin. Door de verhouding van verschillende elementen die betekenis dragen probeer ik de toeschouwer in een richting te sturen waar nog genoeg bewegingsruimte overblijft om zich het beeld eigen te maken. 
De sculpturen verwijzen naar stedenbouw en architectuur. Het huis is een veelvoorkomend element in mijn werk. Het is een symbool dat meerdere betekenissen aan kan nemen. Zo gebruik ik het als karakter, de uitdrukking van een mensbeeld of een emotionele staat. Maar een andere keer blijft het wat het is en wordt het beeld een wonderlijke assemblage.

Het uiteindelijke beeld is een assemblage van materialen, een verzameling van goedgekeurde toevalligheden en uitgedachte stappenplannen. Ik wil mezelf blijven verrassen zoals ik ook de toeschouwer wil verrassen.          

Jimi Kleinbruinink