Bernardo Zanotta

Titel

Heart of Hunger (2018)

Kunstenaar

Bernardo Zanotta (Brazilië, 1996)

Techniek

 

Digitale video, 29 min, color, 5.1.

Prijs

N.t.k.

De honger van het hart, de viering van het lichaam, beide blootgesteld en tegelijkertijd verborgen, zoals barokschilderijen: schuldig, beschaamd, of zelfs vervreemd van onze voyeurblik. Een geheim, dat de acteurs en hun podium-wereld scheidt van het publiek, dat gekomen is om ervan getuige te zijn; een episodisch verhaal rondom het onbespreekbare; twee vrienden die met de boot varen en spelletjes spelen over lust en sadisme. De figuren in Heart of Hunger mogen dan wel spelen, voelen en experimenten, maar kunnen de relaties die hen bepalen niet verklaren. Ze verliezen elkaar, ze vinden elkaar; het hart is een eenzame jager.

De film won de Pardino d’Argento (Zilveren Luipaard) voor korte film bij het 71e filmfestival Locarno 2018.  De jury schreef:

“Een film de angst voor de dood uitdrijft middels de dubieuze portretten van twee buitenbeentjes in al hun kracht en fragiliteit. Lachen, zingen, huilen, delen, testen van de grenzen van lichamen in intimiteit en vriendschap. Vitaliteit zet cinema in vuur en vlam middels deze barokke en opzwepende collage van gekke beelden. Poëzie over verstoring en pracht.”

De film is een onderdeel van een drie-luik over kannibalisme, waarover de Filmkrant het volgende artikel over heeft geschreven, klik hier