Aime Yoshikawa

Titel

Zonder titel (2014)

Afmetingen

40 x 40 x 40 cm

Kunstenaar

Aime Yoshikawa   (Japan, 1987)

Techniek

Mixed media

Prijs

N.t.k.

Het werk van Aime is een schitterend kinetisch kunstwerk waarbij de beweging in principe eindeloos doorgaat zolang de stekker maar in het stopcontact blijft zitten. Een onzichtbare motor brengt een berg pingpong ballen in beweging, die met een bijna droomachtig of hypnotiserend ritme in beweging worden gebracht, waarbij een knisperend geluid van de over elkaar heen bewegende ballen voor een extra dimensie zorgt en waarbij soms een pingpongbal als een jonge vogel uit het nest wordt gegooid (maar soms ook nog net niet en toch op het laatste moment weer terugvalt) en vervolgens het droge, typerende vallende pingpongballengeluid laat horen op de harde ondergrond en de bal vervolgens op de grond zijn eigen weg zoekt.

Een voortdurend spel van beweging, ophoogkomen en weer terugvallen van ballen en balanceren op de rand. Techniek in dienst van de beeldende kunst.

Een metafoor van het leven zelf, het spel van vallen en weer opstaan, bewegen en soms los komen van de groep om je individuele weg verder te zoeken.